Dicle Üniversitesi 2024-2025 Öğretim Dönemi Akademik Yılı Açılış Töreni, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, üniversitenin bölgeye katkısını ve sosyal etkinlik imkanlarını vurguladı.
DİYARBAKIR GAZETE– Dicle Üniversitesi, 2024-2025 Öğretim Dönemi Akademik Yılı Açılış Töreni, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.
DİCLE ÜNİVERSİTESİNİN 45 BİN 250 ÖĞRENCİSİ VAR
Törenin açılışında konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, üniversitenin bilgi ve teknolojideki gelişimi takip ettiğini ve sanayi ile iş birlikleri kurarak bölgeye katkıda bulunduğunu belirtti. Eronat, üniversitenin 45 bin 250 öğrenci ve 6 bin 300 personeli ile önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılabileceğini de sözlerine ekledi.
Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ise, üniversitelerin toplumu dönüştürme yeteneğine sahip olduğunu vurgulayarak, “Diyarbakır, Dicle Üniversitesi’ne ihtiyaç duymaktadır” dedi.
ZORLUOĞLU: “DİYARBAKIR ŞEHRİ DİCLE ÜNİVERSİTESİNE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR”
Vali Zorluoğlu, “Üniversitelerimizin öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan, yenilikçi inovatif yaklaşımlara teşvik eden yeni fikirlerin ve akımların doğmasına zemin hazırlayan aynı zamanda toplumu değiştiren ve dönüştüren fonksiyonları çok kıymetlidir. Bu bakımdan Diyarbakır şehri Dicle üniversitesine ihtiyaç duymaktadır” diyerek Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat’a yeni görevinde başarılar diledi.
ÖZVAR: “ÜNİVERSİTELERİN GÜÇLÜ YÖNLERİNİ ÖN PLANA ÇIKACARACAK ŞEKİLDE İHTİSASLAŞMASI GEREKİR”
YÖK Başkanı Özvar de, üniversitelerin güçlü yönlerini ön plana çıkaracak şekilde ihtisaslaşması gerektiğini ifade ederek, Dicle Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma programlarına katılmasının önemini vurguladı. Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizi; araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda kendilerini geliştirmelerinin yanında güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde ihtisaslaşması ve farklılaşması yönünde teşvik ediyor ve destekliyoruz” dedi.