Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hizmet veren hastaneler arasında uzmanlık, teşhis-tedavi ve tıbbi cihaz alanında yapılan araştırmada Dicle Üniversitesi Hastanelerinin önde geldiği belirlendi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 11 ilde faaliyet gösteren hastaneler arasında uzmanlık, teşhis, tedavi ve sahip olduğu tıbbi cihazlar bakımında en iyi hastanenin Dicle Üniversitesi Hastaneleri olduğu ortaya çıktı.
Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Diyarbakır ilerinde hizmet veren hastanelerde verilen sağlık hizmeti kalitesi, yatak ve tıbbi cihaz kapasiteleri araştırıldı. Yapılan araştırmada D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin Bölgenin en büyük yatak ve tıbbi cihaz kapasitesine sahip olduğu, TSE Belge ve Bayraklı ilk ve tek hastane olduğu, En iyi araştırma merkezi, en iyi hasta bakım üniteleri, en iyi tedavi yöntemleri ve en gelişmiş tıbbi cihazlara sahip olduğu belirlendi.
BÖLGEDE HAKLI BİR ÜNE SAHİP
Bölgedeki hastanelerin hangi dalda uzmanlaştıkları ve hangi alanda ünlendikleri konusunda yapılan araştırmada, ününü, hastaları için geliştirdiği yenilikler ve hizmetlerle koruyan ve tıpta yeni tedavi yöntemleri ile uzman olan D.Ü.Tıp Fakültesi Hastaneleri, bölgede yapılmayan bir çok ameliyatların yapıldığı, estetik cerrahi, böbrek, karaciğer, kornea gibi organ ve ilik nakli ile her türlü kalp ve diğer ameliyatların yapıldığı hastane unvanına sahiptir. Diyet’ten astıma, kanser’den dolaşım bozukluklarına, baş ağrılarından varis ve böbrek taşına, barsak hastalıklarından mide rahatsızlıklarına, yüksek tansiyondan kalp rahatsızlıklarına, organ naklinden ilik nakline, anjiyodan By-pass ve diyabete kadar yığınla hastalık D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavi ediliyor. 11 ilden yaklaşık 10 milyon insana hitap eden ve ayakta tedavi bölümlerinde de her gün binlerce hastanın tedavi edilerek sağlığına kavuştuğu D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri, her türlü ameliyat ve cerrahi müdahalelerde de tercih edilen hastane durumundadır.
HASTALARDAN EK ÜCRET ALINMIYOR
Resmi ücretin dışında hastalardan ek ücret almayan Tıp Fakültesi Hastaneleri, bölgedeki başarı konusunda gelişmiş birçok hastaneden daha iyi durumda. Batı illerinden sağlık turizmi kapsamında çok sayıda hasta kabul eden hastane, sosyal güvencesi olan hastalardan ameliyatlar başta olmak üzere hiçbir tedaviden ek ücret alınmıyor. Sosyal güvencesi olmayan hastaların tedavisi de batı illerinde alınan ücretin neredeyse onda biri kadardır.
HER YIL 20 ARAŞTIRMA PROJESİ
Her yıl en az 20 araştırma projesi yürüten öncü bir hastaneler grubu durumunda olan D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin öncelikli hedefi organ nakli, ilik nakli, kornea nakli, Kök Hücre nakli ve kalp ameliyatları olduğu belirlenirken, dâhiliye, üroloji, yanık tedavisi, estetik cerrahi, onkoloji. endokrin, yoğun bakım merkezi, check-up klinikleri bakımında da bölgenin en büyüğü durumundadır. Otel konforuna sahip, Ortadoğu’nun en büyük ve en kapsamlı hastanesi olan Kalp Hastanesi, Acil ve Travmatoloji hastanesi yatak kapasitesiyle, ameliyathaneleriyle, 24 saat görev başında olan uzman doktorlarıyla, alışılmış tedavi ve cerrahi yöntemlerin dışında komplike hizmetler sunuyor.
Kök hücre nakli, Karaciğer, böbrek, kornea nakli ve kalp ameliyatları için bölgede, komşu ülkelerden ve yurdun dört bir yanından çok sayıda hasta kabul eden D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri, yatak kapasitesiyle de bölgedeki sağlık turizminin kalbi durumunda bulunuyor.
Rektör Prof. Dr. Talip Gül ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, başta olmak üzere hastane yöneticileri bununla da yetinmiyor. Önlerine bir hedef koymuşlar, o da uluslararası hastane konumuna gelebilmek….