Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, ihtiyaca yönelik sunduğu çözümlerle akıllı şehirleşme sürecini hızlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğine giden Vodafone, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda akıllı ve pratik teknolojik çözümlerini hayata geçirdi. “Akıllı Şehirler Yol Haritası” ile iş süreçlerini hızlandıran ve verimlilik artışı sağlayan çözümler arasında makineler arası iletişimi sağlayan gelişmiş teknolojilerden, Diyarbakır Belediyesi’nin iletişim ihtiyaçlarına özel olarak oluşturulan kamu paketlerine kadar birçok uygulama bulunuyor.
Akıllı şehirlerin bir lüks değil bir ihtiyaç olduğuna inanan ve sürdürülebilir bir şehir hayatı için kentlerin hızla uçtan uca akıllı şehirler haline gelmesini hedefleyen Vodafone, bu doğrultuda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğine giderek, şehrin ihtiyaçlarına özel teknolojik ve pratik çözümler hayata geçirdi. Hazırladığı “Akıllı Şehir Yol Haritası” ile belediyelerin akıllı şehirleşme sürecini hızlandıran ve vatandaşların ihtiyaçlarını en etkin ve hızlı şekilde karşılayan Vodafone, bu kapsamda sunduğu uygulamalarla hem iş süreçlerini hızlandırıyor hem de kurumlara verimlilik artışı sağlıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği ile kentin önemli noktalarına kesintisiz internet erişimi sağlamak için gelişmiş fiber altyapısını Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetine sunan Vodafone, internette bir kesinti yaşanması durumunda devreye giren altyapısıyla da vatandaşlara hızlı bir internet deneyimi yaşatıyor. Vodafone ayrıca, Diyarbakır Belediyesi’nin yüksek boyutlu ve kesintisiz iletişim ihtiyaçlarını kamuya özel oluşturduğu Makineler Arası İletişim (M2M) ve data paketleri ile karşılıyor. Diyarbakır Belediyesi Vodafone altyapısı ve çözümleriyle toplu ulaşım ağındaki araçları takip ettiği cihazlara anlık olarak erişerek hem verimliliği artıyor hem de vatandaşın güvenliğini sağlıyor.
“ŞİRKETLERİN YANI SIRA KAMU VE BELEDİYELERİN DE DİJİTALLEŞMESİNE LİDERLİK EDİYORUZ”
Geçtiğimiz sene sonunda Türkiye’de akıllı şehirlere yönelik belediyelerin faydalanabileceği bir başucu kaynağı sunmak hedefiyle hayata geçirdikleri Akıllı Şehir Yol Haritası kapsamında Diyarbakır Belediyesi ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuz sadece şirketleri değil, başta belediyelerimiz olmak üzere hizmet sağlayan tüm kamu kurumlarını kapsıyor. Diyarbakır Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de bu vizyonun önemli bir parçasını oluşturuyor. Sunduğumuz akıllı ve hayatı kolaylaştıran çözümlerle hem belediyelerin iş süreçlerini basitleştiriyoruz hem de ülkemiz için kaynak tasarrufu sağlıyoruz. Bu kapsamda, Diyarbakır Belediyesi’nin ve Diyarbakırlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da en etkin ve en hızlı şekilde Vodafone altyapısıyla karşılıyoruz. Vodafone olarak, akıllı şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğu gerçeğinden yola çıkarak sürdürülebilir bir şehir hayatı için kentleri uçtan uca akıllı çözümlerle donatmaya devam edeceğiz” dedi.
AKILLI ŞEHİRLER ONLİNE PLATFORMU’NA EN ÇOK TALEP İSTANBUL’DAN GELDİ.
Türkiye’nin ilk Akıllı Şehirler Online Platformu’nu www.sehirsizin.com adresinden hizmete sunan Vodafone, akıllı şehirleri hayata geçirirken bireylerin de görüşlerinin alınmasını hedefliyor. Vatandaşlar ile belediye arasındaki iletişimi artıran platform sayesinde vatandaşların ihtiyaç ve beklentileri daha sistemli bir şekilde takip ediliyor ve vatandaşlar yaşadığı şehirle ilgili söz sahibi oluyor. Şubat 2017’de kullanıma sunulan platforma en çok talep %33’lük oranla İstanbul’dan geldi. Vatandaşların en çok paylaşım yaptıkları alanların başında %28’le Enerji ve Çevre gelirken, Ulaşım %26’lik payla 2., Binalar ve Yaşam %18’lık payla 3. oldu. Türkiye’nin 71 şehrinde aktif olarak kullanılan platforma büyükşehirlerden erişim %85 seviyesinde gerçekleşti. En çok talep ileten şehirlerde İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Kırıkkale ve Bursa takip etti.
Akıllı Şehirler Online Platformu’na giriş yapan Diyarbakırlı vatandaşlarımızın Akıllı Şehir olma yolundaki en önemli iki kategorinin Eğitim ve Sağlık olduğunu düşündükleri tespit edildi. Diyarbakırlı vatandaşlarımızın Ulaşım kategorisindeki en önemli konunun Toplu Taşıma olduğunu düşündüğü gözlemlenirken, Enerji ve Çevre kategorisindeki en önemli konunun da Sürdürülebilir Enerji olduğunu düşündükleri tespit edildi.