Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi amacıyla il genelinde neredeyse seferberlik başlatan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kırsal mahallelerde de seminerler düzenliyor.
Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet edecek zihniyet dönüşümünü sağlamaya yönelik hazırlanan İl Eylem Planı çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefleyen ve bu kapsamda, İl genelindeki seminerlerini yaygınlaştıran Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ergani İlçesi’ne bağlı Şölen Kırsal Mahallesi’nde de seminer düzenledi.
Kadınların tüm alanlarda ilerlemesini sağlayıcı ve karar mekanizmalarına katılımını arttırıcı çalışmalar yürütüp bunları yaymak amacıyla nüfus yoğunluğu dikkate alınarak 17 kırsal mahallede gerçekleştirilmesi planlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi seminerlerinin ikincisi Ergani İlçesi Şölen Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
ULUSAL POLİTİKA VE STRATEJİLERİ UYGULAMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ
Mahalledeki kadın ve erkeklerin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde konuşan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi, kadının insan haklarının ve toplumsal statüsünün korunması ve geliştirilmesi, kadının insan haklarının tüm alanlarında etkin hale getirilmesine yönelik belirlenmiş tüm ulusal politika ve stratejileri uygulama gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ANAYASAL VE YASAL DÜZENLEMELER YAPILDI
Kadının güçlendirilmesi ve hemen her alanda daha etkin olması adına anayasal ve yasal düzenlemelerin de gerçekleştirildiğini hatırlatan Açar, “Kadınlarımızın meselelerine sahip çıkmakla, aslında tüm milletimizin, hatta tüm insanlığın dertlerine derman aramış oluyoruz.” dedi. Erken yaşta ve zorla evlilikler konusuna da değinen Açar, “Biz erken yaşta hiçbir evliliğin olmamasını istiyoruz. Kızlarımızın okumasını ve eğitim hayatını tamamlayarak kendi ayakları üzerinde güçlü bir şekilde hazırlanmalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleri tarafından katılımcılara, şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri anlatıldı.