Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine Türkiye’nin dört bir yanından hasta gelmeye devam ediyor. Komşu ülkelerden, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere, birçok ilden hastalar geliyor.
AVRUPA’DAKİ TEDAVİLER BURADA DA YAPILIYOR
Günlük 4000-4500 hastanın polikliniklerinde, yüzlerce hastanın da kliniklerinde yatarak tedavi gördüğü, yılın her döneminde yüzde 80 doluluk oranıyla çalışan ve her geçen gün yeni teknolojik imkânlardan yararlanan. D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanelerinde, bugün Avrupa ve Amerika’ da hangi tedavi yapılıyorsa o tedaviler yapılıyor.
ARILARA KÖK HÜCRE TEDAVİSİ
Diz eklem ağrısından, kalp hastalığına, beyin ve sinir cerrahisinden, hematoloji, onkoloji hastalıklarına kadar birçok dalda hastaların tedavi imkânı bulduğu D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanelerinde, böbrek, kornea ve kemik iliği nakillerinin yanı sıra kök hücre tedavisi de yapılıyor. Hastaneye, birçok sağlık kuruluşunda yapılan müdahalelere rağmen şifa bulamayan hastalar geliyor. Diz ve eklem ağrılarında Kök Hücre (SÜT dışı) yapılan tedavi sonrası hastalar ağrılarından kurtularak sağlıklarına kavuşuyor.
İKİ BİN YABANCI HASTA D.Ü.’DE TEDAVİ OLDU
Türkiye’nin dört bir yanından hastaların Diyarbakır’a gelerek poliklinik ve kliniklerinde tedavi gördüğü D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanelerine İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Van, Suriye, Irak, hatta Almanya’dan hastalar geliyor. Son bir yılda iki bin 30 hasta başka ülkelerden gelerek tedavi oldu. Artık bölgeden hastalar batı illerine gitmiyor. Batıdan hastalar geliyor. Sevk veren değil sevk alan hastane konumuna geldi.