Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü “Aile Sosyal Destek Programı” (ASDEP) 2018 yılı birinci değerlendirme toplantısı yapıldı.
Aralık 2016’da Diyarbakır’da başlatılan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çerçevesinde gerçekleştirilen hane ziyaretleri ve yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme yapmak üzere İl Müdürlüğünde 7 sosyal hizmet merkezi müdür, müdür yardımcıları ve yüz ASDEP personelinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşma yapan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, çocuk, kadın, yaşlı, engelli, şehit yakını ve gaziler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir alanda hizmet ve görev sorumluluğuna sahip bir kurum olduklarını söyledi.
Aile Sosyal Destek Programı’nın, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeren bir proje olduğunu belirten Açar, ASDEP ile birey ve ailenin yaşam koşullarının iyileştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.
Açar, ASDEP ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere kamunun imkânları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan kişi ve ailelere ulaşılması, psikososyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, rehberlik ve yönlendirmenin yapılması suretiyle vatandaşlarımız ile kamu hizmetlerinin daha hızlı buluşturulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.
Kendilerine yüklenmiş önemli bir görevin olduğunu hatırlatan Açar, “Bu nedenle bize düşen, görevimizi layıkıyla yapmamız gerekmektedir.” diye konuştu.
ASDEP’i “Devletin Şefkat Eli” olarak nitelendiren Açar, insanların kamu hizmetlerine erişmesi ya da erişimini sağlayacak noktada devlete düşen sorumluluğu bilmek ve yerine getirmek gerektiğini söyledi.
“İYİLİK MELEKLERİ”
Diyarbakır’da ASDEP Personellerinin kamuoyu tarafından “iyilik melekleri” olarak adlandırıldığını ve toplumda bu şekilde kabul gördüğünü hatırlatan Açar, “Yaratılmışların en şereflisi, yani eşrefi mahlukat olan insandır. İnsana hizmet etmekten âlâ hizmet yoktur. Sahada çalışırken bilginize bilgi katıyorsunuz, insanların hayatına iyi bir dokunuşta bulunuyor, insanlığa ve topluma katkı sağlıyorsunuz. Bu nedenle bu çalışmaları özümseyerek yapmak gerekir. Her haneye Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız, Bakamınız ve Valimizin selamıyla gidiyoruz. İnsanlar, memnuniyetlerini, devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik iyi duygularını dile getiriyorlar. Diyarbakır özel bir şehir ve ASDEP çalışmalarının Diyarbakır’da anlamı daha farklı olmaktadır.” dedi.
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri ve ASDEP personellerinin katıldığı toplantıda, hane ziyaretlerinde karşılaşılan vakaların değerlendirilmesi yapıldı.
(Kaynak: ASP Basın Bürosu)