DTSO Ajans desteği ve KOSGEB işbirliği ile 540 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdi. 2010 yılında başlatılan eğitim programlarında bugüne kadar 5.108 kişiye eğitim verildi.
Odamız tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan alınan teknik destek ile KOSGEB işbirliğinde 23 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan eğitim programları 27 Temmuz 2019 tarihinde tamamlandı.
17 ilçede düzenlenmesi planlanan eğitimlerde eğitim talebi alınan 10 ilçede 18 eğitim programı düzenlenerek yaklaşık 540 kişiye eğitim verildi.
Bismil ilçesinde 2, Silvan ilçesinde 3, Ergani ilçesinde 2, Çınar ilçesinde 1, Dicle ilçesinde 1, Eğil ilçesinde 1, merkez ilçelerde toplam 8 eğitim düzenlendi.
Bu şekilde 10 yılda toplam 5.108 kişiye eğitim verilmiş oldu. Eğitim verilenlerin %30’unu kadınlar oluşturdu. DTSO bünyesinde bulunan KOSGEB Temsilciliği tarafından da eğitim alan kişilerin KOSGEB kayıtları ve girişimci destek başvuruları için destek sunuldu.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALAN GİRİŞİMCİ ADAYLARINA MENTÖRLÜK VE İŞ KURMA DESTEĞİ VERİLİYOR
DTSO’da bulunan KOSGEB Temsilciliği bünyesinde işletmelerin yanı sıra iş kurmak isteyen özellikle gençler ve kadınlara KOSGEB kaydı, KOSGEB destekleri, iş kurma süreçleri konusunda destek sunuluyor. Girişimci adaylarının destek alabilecekleri üretim ve hizmet alanları, KOSGEB başvuru süreçleri konusunda rehberlik yapılıyor. Bu yıl ayrıca eğitim programları tamamlandıktan sonra iş kurmak isteyen katılımcılara danışmanlık ve mentörlük desteği verilmeye de başlandı. Bu şekilde eğitim sonrası iş kurmak isteyen kişilerin sayısının arttırılması, ayrıca kurulacak işletmelerin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.
2020 YILINDA DİYARBAKIR GİRİŞİMCİ DESTEK MERKEZİ FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR
Sunduğu hizmeti sürekli hale getirmek isteyen DTSO tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile Girişimcilik Destek Merkezi kuruluyor. 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan merkezin temel amacı da ilde girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, kendi işini kurmak isteyen yeni ve yenilikçi iş fikirlerine sahip özellikle kadınlar ve gençlerin iş kurma süreçlerinin düzenli olarak desteklenmesi ve sürekli hizmet sunumu hedefleniyor. Merkez bünyesinde yenilikçi iş fikirlerine sahip gençler için kuluçka merkezi kurulması da sağlanacak. Gençler iş fikirlerini kuluçka merkezinde atölyeler bünyesinde olgunlaştırarak işlerini kuracaklar. Gençlere patent başvurusu, yatırımcı buluşmaları, mentörlük desteği vb. alanda desteklerin sunulması sağlanacak.
DTSO hali hazırda yürüttüğü girişimcilik eğitim ve destekleri ve Girişimcilik Destek Merkezi ile ilde girişimcilik alanında farkındalık oluşturmayı, eğitim alanında girişimcilik eğitiminin yaygınlaştırılmasını, girişimcilik çalışmalarını tek merkezde toplamayı ve yerel kurumlar işbirliğinde daha yaygın ve etkin hizmet sunmayı hedefliyor.