Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, bireysel sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği verilmesi yönündeki tebliğ yayımlandı.
Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkında tebliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar adına yapılan açıklamaya göre, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ve üreticiler tarafından kullanımı yaygınlaştırılarak, daha kaliteli bir üretim amaçlanıyor. Atalar, “Bakanlığımız tarafından, 7 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesini ve üreticilerimiz tarafından kullanımını yaygınlaştırılarak, daha kaliteli bir üretimi amaçlıyoruz. Söz konusu destekleme programı ile 2018-2020 yılları arasındaki 3 yıl boyunca her yıl 1 ocak tarihinden itibaren 60 günlük başvuru süresi içinde çiftçilerimiz desteklemeden faydalanmak için hazırladıkları başvuru dosyası ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze müracaatta bulunabileceklerdir.” dedi.
“PROJELERE YÜZDE 50 ORANINDA HİBE DESTEĞİ VERİLECEK”
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, bireysel sulama sistemlerine hibe desteğiyle ilgili programın 7 yatırım konusunu içerdiğine değinen Atalar, “Çiftçilerimizin tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, lineer veya center pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması konularında hibe desteğine başvuru yapabilecekler. Hibe programı kapsamında belirtilen konularda bir milyon TL’ye kadar olan projelere KDV hariç yüzde 50 oranında hibe desteği verilecek. Proje bedelinin bir milyon TL’yi aşması durumunda ise aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır.” ifadelerini kullandı.