Diyarbakır’da İşitme engellilere yönelik açılan Kuran kursu eğitimi veriliyor. Kursun ilk günlerinde 1 öğrenci ile başlayan kurs şimdi 29 öğrenci ile devam ediyor. Kursa katılan öğrenciler, sessiz dünyalarını engellere aldırış etmeden büyük bir azimle Kuran-ı Kerim öğreniyorlar.
Engelleri nedeniyle pek çok dini bilgiden yoksun olan işitme engelliler, elleriyle Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. İşitme engelli öğrenciler, Kuran-ı Kerim’i işaret dili ile öğrenerek ruhlarına aktarırken, Kuran okumak için büyük fedakarlık gösteriyorlar. İşitme engelli öğrenciler azmi ise görenleri imrendiriyor. Kuran öğreticisi tarafından işitme engellilere verilen dersler sonucunda işitme engelli kadınlar Kuran-ı Kerim’e geçerek okumaya başladılar. Diyarbakır müftülüğü koordinasyonu ile açılan kuran kursuna yoğun ilgi gösteriliyor. Haftanın 3 günü kursiyerlere eğitim veriliyor. Sessiz dünyalarındaki engellere aldırış etmeden büyük bir azimle Kuran-ı Kerim’i öğreniyorlar.
Diyarbakır İl Müftülüğü Engelli koordinatörü olan Özlem Özkan, ilk olarak Diyarbakırlı bir öğrencinin Diyanet İşleri Başkanlığına ulaşarak böyle bir ihtiyaç olduğunu anladıklarını söyledi. Özkan, kursa katılımdan memnun olduklarını dile getirdi. Öğrencilerinin azimli olduğuna dikkat çeken Özkan, Gayretli öğrencilerin 1 ayda kurana geçtiklerini söyledi.
KURAN-I KERİM ÖĞRENMENİN HEYECANINI YAŞIYORLAR
Kuran kurslarına katılan işitme engelli öğrenciler, Kuran-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşıyorlar. Diyarbakır il müftülüğünün engelli koordinatör bölümünde görevli Özlem Özkan, ilk başta bir öğrencinin ile başladıklarını ve şu an 29 kişi olduklarını dile getirdi. Özkan, İlk defa böyle bir hizmet verdiklerini söyledi.
Özkan, şöyle dedi: “Diyarbakır il müftülüğü engelli koordinatörü olarak engelli dini hizmet alanında ilk defa böyle hizmet veriyoruz. Görme engelliler noktasında Kuranı Kerim eğitimi vardı fakat işitme engelliler noktasında ilk defa oluyor. Bir yıldan beri ders yapıyoruz. Ben aslında bir öğrenci ile başladım. Başlamış olduğum öğrenciler birbirleri ile temas kurarak iletişime geçmişlerdi. Yaşadıkları manevi hazzı hissettiklerinde zaten onları tutamadık. Bir öğrencim üniversiteyi bitirdikten sonra Kuranı Kerim noktasındaki zayıflığını hissetmiş ve diyanet işleri başkanlığına sosyal medya aracılığı ile ulaşmış. Ve birinin yardımcı olmasını istemiş. Engelli koordinatörümüz benimle temasa geçtiler. Bende sonrasında öğrencim ile temasa geçerek görüştüm. Beraber güzel bir başlangıç yaptık. Daha sonrasında ise insanlar bize ulaşarak kursumuza katıldılar. 1 kişi ile başladık 29 kişi devam ediyoruz. Engelli öğrenciler dönemsel olarak bazen gelemiyorlar. Bazen 3 kişi oluyoruz bazen 29 kişi oluyoruz. Engelliler ile çalışmak böyle bir şey. Bunu göz önünde bulundurarak hizmet ediyoruz. Engelli gruplarımız ile bire bir ders yapıyoruz. Toplu olarak ders yapmak biraz zor oluyor, özellikle işaret dili noktasında. Bir işitme engelli gayret gösterirse 1 ayda kurana geçebilir. Benim burada 2 tane öğrencim Kuran-ı Kerime geçti. 2 hafta önce Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde işitme engellerine yönelik dini bilgiler yarışması düzenledi. Bu yarışmada 2 tane öğrencimiz umre kazandı. İnşallah faydalı hizmetlere vesile oluyoruz. Engelliler ile çalışmak faydalı. Engelli kardeşlerimizin sessiz dünyalarına ışık tutmak yine çok mutlu etti” dedi.
KURANI KERİMİ ÖĞRENMEKTEN ÇOK MUTLUYUM
Kuranı kerim kursunda öğrenci olan Ayşe Gül Kuran-ı Kerim okumaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. İlerde kendisi gibi işitme engelli olan insanlara Kuran öğretmek istediğini söyledi. Gül şöyle devam etti:“Kuran-ı Kerimi öğrenmek çok kolay hiçte zor değil. Kuranı Kerimi öğrenmekten çok mutluyum. İlerde kendim gibi engelli olan insanlara bende kuran öğretmek istiyorum” dedi. (M.Enes Özgültekin-Özel Haber)