Kuzey Irak’ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin bilançosu her geçen dakika artıyor. Son bilgilere göre Ä°ran’da en az 211, Irak’ta ise 7 kiÅŸi hayatını kaybetti. Ä°ki ülkede binlerce kiÅŸi de yaralandı.
Kuzey Irak’ın güneyindeki Süleymaniye ve Halepçe kentlerinin kesiÅŸtiÄŸi noktada 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak’ta ilk belirlemelere göre 7 kiÅŸi hayatını kaybetti, en az 235 kiÅŸi de yaralandı. Ä°ran’da ise en az 211 kiÅŸi hayatını kaybetti, bin 600 kiÅŸi de yaralandı. Deprem, Türkiye’nin DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde birçok ÅŸehir ile birlikte Ä°ran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri ülkelerinde de hissedildi. Süleymaniye’de bulunan Derbendihan Barajı’na yakın yerleÅŸim alanlarının ivedi ÅŸekilde boÅŸatılması istenirken Türkiye, AFAD, Kızılay ve 5 ilde kurduÄŸu ağır iklim tipi Sahra Hastaneleri kurdu.
DOÄžU VE GÃœNEYDOÄžU Ä°LLERÄ°NDE HÄ°SSEDÄ°LDÄ°
Deprem Türkiye’nin doÄŸu ve güneydoÄŸu illerinde de hissedildi. Deprem sonrası Türkiye’de herhangi bir can ve mal kaybı olmazken depremi hisseden vatandaÅŸlar büyük korku yaÅŸadı.
7 ÃœLKEYÄ° SALLADI
7.3 ÅŸiddetindeki deprem, Irak ve Türkiye’nin yanı sıra Ä°ran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nde de hissedildi.
218 ÖLÜ, 2 BİNE YAKIN YARALI
Deprem sonrası Irak SaÄŸlık Bakanlığı, ülkede 7 kiÅŸinin öldüğünü en az 235 kiÅŸinin de yaralandığını duyurdu. Ä°ran devlet televizyonu ise deprem sonrası en az 211 kiÅŸinin öldüğünü, bin 600’den fazla vatandaşının da yaralandığını duyurdu.
SÃœLEYMANÄ°YE’DEKÄ° BARAJI ZARAR GÖRDÃœ
Deprem nedeniyle Süleymaniye’de elektrik ve internet aÄŸları koptu. Süleymaniye ValiliÄŸi il genelerinde pazartesi günü tatil ilan etti. 7,3 ÅŸiddetindeki deprem, Süleymaniye kentindeki Derbendihan barajına da zarar verdi.
400 YILDIR BU BÃœYÃœKLÃœKTE DEPREM OLMADI
Öte yandan uzmanlar bölgede yaklaşık 400 yıldır bu büyüklükte bir deprem meydana gelmediÄŸi bilgisini paylaÅŸtı. Uzmanlar ayrıca Türkiye’deki fay hatlarının ise depremden etkilenmeyeceÄŸini belirtti.
TÜRKİYE KUZEY IRAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Deprem sonrası BaÅŸbakanlık, BaÄŸdat’la temesa geçti. Diyarbakır Ä°l Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 30 personelinden oluÅŸan 5 araçlık arama kurtarma ekibi, yardım için Habur Sınır Kapısı’na hareket etti. Depremin ardından CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Hükümet Sözcüsü Bekir BozdaÄŸ, BaÅŸbakan Yardımcısı Recep AkdaÄŸ ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸuÄŸlu’ndan “GeçmiÅŸ olsun” açıklaması geldi. Ayrıca Bakanlar yaptıkları açıklamalarda talep edilmesi halinde Türkiye’nin her türlü yardıma hazır olduÄŸunu söyledi.
order acyclovir 800mg online cheap – rosuvastatin 10mg over the counter rosuvastatin 10mg drug