Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınlara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet Görgülü’nün eğitmenliğinde “Aile Olmak” semineri düzenledi.
Kadınlara yönelik eğitim çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınlara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet Görgülü’nün eğitmenliğinde “Aile Olmak” semineri düzenledi. Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve kadınların yoğun ilgisi nedeniyle salonun dolduğu seminere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla da katıldı.
BAYAN ATİLLA, İLGİDEN DOLAYI KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Seminerin yapıldığı salonunun önüne kurulan stantta, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerin yer aldığı broşürler, kadına karşı uygulanan şiddete dikkat çekmek için hazırlanan broşür ve rozetler dağıtıldı. Eğitim semineri Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu, ardından okunan İstiklal Marşı’yla başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Handan Eker’in seminerle ilgili bilgilendirmeleriyle devam etti. Eker’in ardından konuşan Hanımefendi Atilla, seminerle güzel ve verimli bir gün geçireceklerini belirtti. Gösterilen yoğun ilgiden dolayı kadınlara teşekkür eden Hanımefendi Atilla, seminer eğitmeni Ülfet Görgülü sayesinde bilgileneceklerini söyledi.
Eğitimden önce Ülfet Görgülü, programın hazırlanmasında katkısı olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’ya ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Ailenin dinimiz İslam, Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in teşvik ettiği bir hayat modeli olduğunu ifade eden Görgülü, evlenirken maddi konulardan korkulmamasını ve yüce yaratıcı Allah’ın gereken rızkı vereceğini belirtti. Aile büyüklerinin evleneceklere yardımcı olması gerektiğini dile getiren Görgülü, aile büyüklerinin yaşadıkları deneyimleri de gençlere aktarmalarının önemli olduğunu söyledi. Ev kurarken alınacak eşya ve mutfağın nasıl dolacağı sorunundan da öte en önemli noktanın huzur olduğuna dikkat çeken Görgülü, evdeki huzur tesis etmede ailenin tüm bireylerinin rolünün bulunduğunu vurguladı. İnsani kaygıların yaşam var olduğu sürece devam ettiğini dile getiren Görgülü, en büyük kaygının evde tesis edilen huzurun cennete kadar devam edecek kaygısı olması gerektiğini aktardı.
Aile kurarken neyin eksik bırakıldığı üzerine düşünmemiz gerektiğini belirten Görgülü, “Bazen maddi eksiklikler bulunmamasına rağmen evin huzuru tesis edilemiyor. Aile kurarken, ailenin nimet olduğunu unutmamalıyız. Bu şekilde hareket edersek birçok sorunun üstesinden geliriz. Yaşamda aile eşle, çocukla ve yakınlarla bir imtihandır. Bu imtihanda bize verilen nimetlere şükür ederek yaşamalıyız.” dedi. Sevgi ve çocuk yuvalarında yapılan bilimsel araştırmalarda, çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına rağmen yaşamlarında en önemli eksiğin anne ve baba olduğunun altını çizen Görgülü, ailenin dışarıya karşı güvenli ve önemli bir zırh olduğunun da unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Görgülü, eğitim seminerinde sık sık yaşadığı ve tanık olduğu örnekleri de katılımcılara aktararak konuşmalarını tamamladı. Eğitim seminerine katılan kadınlar, gerçekleştirilen organizasyon nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.