Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle Sur ilçesindeki esnafa Kürtçe yazılı kapı tabelaları dağıttı.
DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Sur Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile birlikte 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle Sur ilçesi Gazi Caddesi’nde etkinlik düzenledi.
Etkinliğe, Sur Belediyesi Eş Başkanı Adnan Örhan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zeynep Yaş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Berivan Güneş ve meclis üyeleri katıldı.
Etkinlikte, erbaneler eşliğinde esnaf ve yurttaşlara Kürtçe yazılı broşürler, “açık-kapalı” yazan kapı tabelaları, dil duyarlılığını anlatan yaka kokartları ve stickerlar dağıtıldı.
Esnafla sohbet eden Sur Belediyesi Eş Başkanı Örhan ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, anadilin önemine dikkat çekerek, beraberlerinde getirdikleri tabelaları dağıttı.