Sigortacılık sektörünün sorunlarını tespit etmek, bu sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek, çözülmeyen sorunları yerel ve ulusal mercilere aktarılması amacıyla kurulan Güneydoğu Anadolu Sigortacılık Meslek Komiteleri Platformu DTSO’da bir araya geldi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde bulunan “Sigortacılık Meslek Komiteleri Platformu” üçüncü toplantısını Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirerek sektördeki sorunların çözümü için değerlendirmelerde bulundular. DTSO’da yapılan toplantıya Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Batman, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Kilis illerinin temsilcileri ile DTSO Meclis Başkan Vekili Veysi Aldemir ve 11’nci Meslek Komite Başkanı Adem Kayaş katıldı.
ALDEMİR: “ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPILMASI GEREKİR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkan Vekili Aldemir, bu toplantıda alacakları kararların ilgili mercilerde Komite Başkanları tarafından takip edildiğini belirterek, onlara destek olmak için çözüm odaklı çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
KAYAŞ: “ALINAN KARARLARI İLGİLİ YERLERE İLETTİK”
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası 11’nci Meslek Komite Başkanı Kayaş, Şanlıurfa ve Gaziantep’te yaptığımız toplantılarda alınan kararları Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Hazine Müsteşarlığına resmi olarak ilettiklerini dile getirdi. Şanlıurfa’da SAİK Başkanı Levent Korkut’a sektöre dair yaşadıkları sıkıntıları aktardığını vurgulayan Kayaş, sıkıntıların çözülmesi için toplantıda alınan kararların takipçisi olmaları gerektiğini söyledi.
TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR
Yapılan değerlendirmelerin ardından toplantıda oy birliğiyle şu kararlar alındı:
“Taşıma kapasitesi ile ilgili her il kendi Meslek Komitesi araştırma yapması ve bir sonraki bölgesel toplantıda gündeme alınıp değerlendirme yapılarak SAİK ve ilgili kurum ve kuruluşlara sözlü ve yazılı olarak bildirilmesi kararı alınmıştır. Sigorta şirketlerinin bazı acentelere özel teminat ve fiyatlar sunması haksız rekabete sebep olmaktadır. Bu haksızlığın önlenmesi için çalışmaların yapılması. Doğu Anadolu Bölgesi içinde yer alan Oda Sigortacılık Meslek Komitelerinin Platforma davet edilerek bir sonraki toplantıda görüşlerinin alınarak platform üye yapılması kararı alındı. Yetkili Sigorta Acentesi olmayan firmaların denetlenmesi konusunda SAİK’ten görüş alınması, İlde bulunan Oda Sigortacılık Personeline yetki verilmesi. TUV-TURK ( Fenni Muayene İstasyonları)’da Poliçe üretilmemesi hususunun SAİK’e bilgi verilmesi, TAR-SİM Poliçelerinin zeyil ve daini mürtehin işlem yetkinin verilmesi konusunun SAİK’e bildirilmesi, Platformda alınan tüm kararların ilgili kurumlar tarafından dönüş yapılmaması neticesinde ilgili kurumlara bizzat gidilip takip edilmesi için bir komisyon kurulmasına karar verilmiştir.Bir sonraki Bölgesel Sigortacılık Toplantısının Mart 2019 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında yapılmasına”
(DTSO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)