enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0006
EURO
41,9192
ALTIN
3.674,85
BIST
9.477,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
16°C

Diyarbakır’daki 850 yıllık türbe, çöp alanı oldu

Diyarbakır’daki 850 yıllık türbe, çöp alanı oldu
28.08.2024
477
A+
A-

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki 850 yıllık türbe ve 150 yıllık mezarlık çöplük alanı haline geldi. Mahalle sakinleri, türbenin onarılmasını, mezarlığın da çöplerden temizlenmesini istedi.

DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Fatihpaşa Mahallesi’ndeki türbe ve ziyaret olarak tabir edilen eski mezarlık bakımsızlıktan ve ilgisizlikten harabe ve çöplük alanına döndü.

2015 yılında Sur içinde yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı bir bölümü yıkılan ve ilgisizlikten dolayı çöp alanına dönen 850 yıllık ‘Sahibül Heyrat’ yani (Hayrat Sahibi bir zatın meftun bulunduğu türbe, ilgi bekliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait alanda bulunan Türbenin civarında oturan vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız.

Türbenin onarılıp eski görünümüne kavuşması için İl Müdürlüğü’ne yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalmasından yakınan mahalle sakinleri, kendi imkanlarıyla da olsa türbede onarım yaptıklarını ama yeterli olmadığını savundu.

TARİHİ MEZARLIK ÇÖPLÜK ALANI

Bu arada, Türbenin yakınlarında bulunan ve mahalle sakinlerinin ifadesiyle 150 yıllık tarihi mezarlık da çöp alanına döndü. Mahalle sakinleri, bu duruma üzüldüklerini ifade ederek, Sur Belediyesi’nin bu mezarlık alanını temizlemesini talep etti.

Yorumlar

  1. Xeizce dedi ki:

    order motilium 10mg generic – sumycin 250mg drug cyclobenzaprine 15mg ca