Diyarbakır’da 7 yıl önce kurulan ve Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’ya ihracat yapan Yeşil Ambalaj, şimdi Amerika’nın Şikago kentinde şube açıyor. Şirket Genel Müdürü Yeşil, Gaziantep’ten bu yana bölgenin tek oluklu mukava tesisi olduklarını, ve 250 kişinin istihdam edildiği fabrikalarının Şikago şubesini yıl sonunda açacaklarını söyledi.
DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır OSB’de 2016 yılında Oluklu Mukava üretimine başlayan ve aynı yıl Irak Kürdistan bölgesine ihracata başlayan Yeşil Ambalaj daha sonra 2019 yılında Avrupa’ya, 2022 yılında ise Amerika’ya ihracat yapmaya başladı.
Toplam 25 ülkeye ihracat yapan ve bu ülkelerin Fast Food ürünlerinin ambalajını sağlayan Firma bu yılın sonunda Şikago kentinde şube açacak. Şirketin Genel müdürü Hasan Yeşil, Gaziantep’ten bu yana bölgenin tek oluklu mukava tesisi olduklarını, ve 250 kişinin istihdam edildiği fabrikalarının Şikago şubesini yıl sonunda açacaklarını söyledi.
“ABD PAZARINDA BÜYÜMEK İSTİYORUZ”
Hedeflerinin, Ortadoğu ve Avrupa’dan sonra ABD pazarında büyümek olduğunu ve bunun için temelini oluşturduklarını söyleyen Yeşil, “Avrupa’dan sonra Amerika’ya da aylık düzenli ihracat yapacağız” diye konuştu. Yeşil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda Avrupa’nın bir çok ülkesi ve Amerika’nın New York ve Kaliforniya eyaletlerindeki fast food zincirlerinin pizza ve hamburger ambalajı Diyarbakır’dan biz üretiyoruz. Son 3 yıldır Diyarbakır gümrüğünden en fazla araç çıkışı yapan firmayız. Hem ülke ekonomisine hem de Diyarbakır ekonomisine daha fazla katkı yapmak en büyük hedefimizdir.”
DİYARBAKIR’DA ÇIRÇIR FABRİKASINDAN ABD PAZARINA
Diyarbakır’da 1999 yılında çırçır fabrikası olarak işe başlayan Yeşil ailesi, 22 yıl sonra önce ulusal, ardından uluslararası bir ambalaj markası yarattı.
OSB’de 2016 yılında oluklu mukavva sektörüne giren Yeşil Ailesi, 40-50 ton ile başladıkları üretimi 5 bin tona yükletti. Önce Irak Kürdistan bölgesine ambalaj ihracatına başlayan Yeşil Ambalaj daha sonra Avrupa ve Amerika pazarına da girdi.
Hem Hukuk hem işletme eğitimi alan Genel müdür Hasan Yeşil, Diyarbakır’da geçmişten bu yana tarıma dayalı ekonomi ön planda olduğu için sanayinin cılız kaldığını ya da tarım alanına yöneldiğini belirterek, “Geçmişimiz tarım olduğu için farklı alanda kendini geliştirmiş iş insanına da çok fazla denk gelemezsiniz. Ama neticede bir iş planı yapmışsa, bir adım atmışsa bu çok önemli. Şimdiki sanayicilerin, çocukları daha profesyonel olacak. Biz ilk başlarda çok sıkıntı yaşadık, kadromuzun tamamı il dışından geldi. Diyarbakır’da daha önce böyle bir sektör yoktu. İnsanların buraya gelmesi için ciddi emekler harcadık. Ama şimdi biz işi öğrendik, bizden sonra gelecek arkadaşlar belki daha rahat edecekler” dedi.