Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Üniversitelerin kentle iç içe olması gerektiğine inandığını belirterek, Sağlık Turizminin de maddi anlamda ülke ekonomisine, bulunduğu kent ve bölge ekonomisine katkı sunan önemli bir sektör olduğunu söyledi.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinin organizasyonu ile gerçekleştirilen ‘Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi’ konulu konferansa, MEDTİS2018 Organizasyonu hakkında bilgi vermek üzere Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu (TÜRSAF ) bünyesinde bulunan Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) ve Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED) katıldı.
Tıp Fakültesi Hastaneleri Toplantı Salonunda yapılan konferansa, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, D.Ü. T.F. Hastanelerinin Turizm Birim temsilcisi, Kamu ve Özel Hastanelerin temsilcileri ve iş adamları katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kadiroğlu, Sağlık Turizminin ülke ekonomisine katkı sunan önemli bir sektör olduğunu söyledi.
‘SAĞLIK TURİZMİNİ YAPMA YETKİ BELGEMİZ VAR’
Sağlık Bakanlığı Denetleyicileri tarafından Kalite Standartları konusunda hastanelerinde yapılan denetimlerde 89.6 puan alarak Sağlık Turizmini yapma yetki belgesini almış bir üniversite hastanesi olduklarını belirten Kadiroğlu, “Tabi ki bunu almak kolay olmadı. Hastane yönetimi olarak çok çalıştık, çok çaba sarf ettik. Yani Sağlık Turizmi konusunda belli bir deneyimimiz, alt yapımız vardır. Ancak daha iyi işler yapmak, daha iyi hizmetler üretmek için Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonunu davet ettik.” dedi.
“ÜNİVERSİTELER KENTLE İÇ İÇE OLMALI”
Kadiroğlu, Üniversitelerin kentle iç içe olması gerekliliğine inandığına değinerek, bu inançla bu konferansı düzenlediklerini belirterek, Konferansın sonunda yararlı kararların alınacağına inandığını söyledi.
“SAĞLIK TURİZMİNDEN YETERİNCE FAYDALANAMIYORUZ”
Daha sonra kürsüye gelen TURSAF Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Kanpolat, Sağlık Turizmi, Sağlık Turizminde STK’ların önemi ve TURSAF’ın kuruluşu hakkında detaylı bilgiler verdi.
Kanpolat, Geçtiğimiz yılda da aynı tarihte Diyarbakır’a geldiklerini hatırlatarak, “O zaman neler yapabileceğiz diye bölgenin analizini yaptık. Bugün gördük ki Diyarbakır da Sağlık Turizmi alanında dernek kurma çalışması belli bir aşamaya gelmiş” dedi.
Türkiye’de sağlık camiasındaki alt yapının iyi olmasına rağmen sağlık turizminde yeterli derecede faydalanamadığını vurgulayan Kanpolat, Turizmde Dünyada 3. Sırada, Sağlık Turizminde 12. Sırada olduklarını söyledi.
Dr. Mehmet Kanpolat, Federasyon olarak 13 resmi üyeye sahip olduklarını, Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır’ın da Federasyona katılmalarını istediklerini ifade ederek, federasyon olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti.
TURSAF Genel Sekreteri Sağlık Turizmi Uzman, Ahmet Girgi de, Sağlık Turizminde süreç yönetimi, hasta kabulü ve faturalandırma konularında açıklayıcı bilgiler verdi.