Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Sanayi Mektebi ve Girişimci Destek Merkezi’nin 2022 yılında yaptığı çalışmaları ve 2023 yılında yapacakları faaliyetlere ilişkin tanıtım kokteyli düzenledi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Sanayi Mektebi ve Girişimci Destek Merkezi’nin 2022 yılında yaptığı çalışmaları ve 2023 yılında yapacakları faaliyetlere ilişkin düzenlen etkinliğe, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Meclis Başkanı Nevin İl ve yönetim kurulu üyeleri, KOSGEB Diyarbakır İl Müdürü Vedat Güler katıldı. Programdan Diyarbakır Sanayi Mektebi ve Girişimci Destek Merkezi’nin eğitimlerine katılan girişimcilere sertifikaları verildi.
“KADINLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN FARKI PROJELERİ HAYATA GEÇİRMELERİNİ SAĞLADIK”
Açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, “Odamız yaklaşık 2019’dan bu yana gençlerimiz ve kadınlarımızın farklı projeleri hayata geçirebilecekleri çeşitli etkinlikler ve kurslar açmayı hedef aldık. Umudumuz odur ki geleceğe yeni projelerde, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunan projeleri hep birlikte paylaşalım. Bu projelerimizin devam etmesi için yoğunlaşacağız.” dedi.
“PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Açılış konuşmasından sonra söz alan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak 3 farklı alanda 3 ayrı merkez kurduk. 2019 yılında başlattığımız yatırımlar sonucunda bugün 3 merkezimiz bünyesinde aktif faaliyetler yürütüyoruz. Bu merkezlerin kuruluşunda destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diyarbakır sanayi Mektebi nitelikli eğitim hizmetleri sunduğumuz bir alan. Sanayi Mektebi bünyesinde Kalkınma Ajansımızın desteği ile yürüttüğümüz eğitimlerin yanında, TMMOB, DİFAK gibi farklı yerel kuruluşlarımız ile de eğitimler düzenledik. Bugüne kadar 2 bin 430 kişiye eğitim verdik. Eğitimlerimize bin 50 kadın katılım sağladı. 2023 yılında da hem Avrupa Birliğinin verdiği hibe desteği, hem de Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı ile ortak eğitimler düzenliyoruz. Bu yıl özellikle eğitim programlarının yanında sektörel buluşmalar ve işletmeler eşleştirmeler, istihdam odaklı çalışmaları programlarımıza aldık. Girişimci Destek Merkezimiz bir yıldır faaliyetlerini yürütüyor. Burada öncelikle bir mentor havuzu oluşturmak için eğitimler düzenledik. Girişimci buluşmaları yaptık. Sinema gibi farklı alanlarda yerelde ki kapasiteye baktık ve çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu çalışmalar ile yaklaşık bin 500 kişiye ulaştık. Bu yılda TOBB, Facebook ve Habitat Derneği işbirliğinde girişimcilik ekosistemini güçlendirecek çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu alan iş fikirlerinin geliştirileceği, olgunlaştıracağı ve yatırıma dönüşeceği bir alan olarak planlandı ve buna yönelik etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Son olarak bu yıl Gastro Inovasyon Merkezimiz faaliyetlerine başlıyor. Burada da yatırımlarımızı tamamladık. Saha çalışmalarımızı bitirdik. Şimdi eğitimler, atölyeler, şenlik ve sempozyum gibi etkinlikler ile kentin yöresel ürün ve lezzetlerinin sunulacağı ve ticarileşeceği bir yapı oluşturmaya odaklandık” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sanayi Mektebi ve Girişimci Destek Merkezi’nin 2022 yılında yaptığı çalışmaları ve 2023 yılında yapacakları faaliyetlere dair slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisinden sonra katılımcılara sertifikaları verildi.