Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, uzun süre kulaklıkla müzik dinlenilmesini sağlığı olumsuz etkilediğini söyledi. Son zamanlarda çokça kullanılan bluetooth kulaklığın insan sağlığı üzerinde bıraktığı etkiye karşı uyaran Akdağ, “Kulaklık kullanıldığında zaman zaman kulaklığın çıkarılması ve havalandırılması gerekiliyor” dedi.
Dicle Üniversitesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, uzun süre ve yüksek sesle kullanılan kulaklıklarla ilgili uyardı. Özellikle bluetooth (kablosuz) kulaklık ile uyuyan gençlerde işitme kaybı ve mantar oluşumuna neden olabileceğini söyledi.
“Kulaklık kullanıldığında zaman zaman kulaklığın çıkarılması ve havalandırılması gerekiliyor” diyen Akdağ, bluetooth kulaklığın insan sağlığı üzerinde bıraktığı etkiyi şöyle değerlendirdi: “Bazen kulaklık içerisindeki maddeye karşıda reaksiyonlar oluşabiliyor, bu da dış kulakta tekrarlanabilir iltihaba sebep olabilir. Tıbbi olarak kulak işitme cihazları da akşamları belirli saatlerde çıkartılıp havalandırılması gerekiyor. Kulaklıkla birlikte manyetik bir alan oluşuyor, bu elektro manyetik sinyallerinin iç kulağa da etkisi oluşarak uzun süreli kullanımda işitme kaybı ve çınlama gibi yan etkileri oluşuyor. Kulağın beyne yakın olması nedeniyle bazen gerginlik ve sinirlik yaşatırken bazı yayınlarda beyin tümörü ile de ilişkilendiriliyor. Dış kulak yolu iltihabı gerçekmiş ise kulakta ağrı, tıkanıklık hissi, akıntı ve kaşıntı oluyor”