“Kadın İşletmelerine Finansan ve Danışmanlık Desteği Programı” ‘İşletme Merceği’ tanıtım toplantısı düzenlendi. Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan TOBB Diyarbakır KGK Başkanı Zülal Koç, Finansa erişimin kadınlar için çok kıymetli olduğunu söyledi.
Yeni iş kuran işini geliştirmek isteyen büyümek isteyen daha çok ihtihdam sağlamak amaçlayan kadınlarımızın en büyük sıkıntısının Yenidünya düzeninde kadınlarımızın en büyük sorunlarından biri finansa erişim konusu olduğunu ifade eden Koç, “Bu sebeple biz TOBB Diyarbakır Kadın girişimciler Kurulu olarak finansa erişimi kolaylaştıracak her fırsatı Diyarbakırlı kadınlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bugünkü seminerimiz girişimci olmak isteyen ve girişimci olan tüm kadınlarımızı ilgilendiriyor. Bize destek olan kurum ve kuruluşlarla yola çıkıyoruz” diye konuştu.
Koç, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından, kadınların iş dünyasına katılımını teşvik etmek, gelişmek ve büyümek için ihtiyaç duydukları finansmana ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’’ uygulandığını söyledi.
Program amacının kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelere finansmandan danışmanlık desteğine, bir sonraki adımı atmak için ihtiyaçları olan becerileri, bilgileri ve kaynakları elde etmelerine yardımcı olduğunu belirten Zülal Koç, “Programın Türkiye’deki finansmanı Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanmaktadır. Temel hedefi; Türkiye’de kadın girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının geliştirilmesi ve büyümeleri için ihtiyaç duydukları desteği, katılımcı bankalar aracılığıyla sunulan kredi fonları ve danışmanlık, mentorluk ve iş ağı geliştirme fırsatları ile birleştirmek olarak sıralanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Koç, Program bünyesinde kadın işletmelerine sunulan finansman ve danışmanlık desteğinin yanı sıra işletmelerini daha yakından izlemelerine ve analiz etmelerine, güçlü yanlarını keşfedip, geliştirmelerine ve finansman sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla ‘İşletme Merceği’ uygulaması bulunduğunu işaret ederek, “Bu analizi tamamlayan kadın işletme sahipleri gelişim alanlarına ilişkin detaylı bir değerlendirme raporunu ve finansal konularda ihtiyaçları olabilecek konularda ipuçlarını içeren kapsamlı bir finans raporunu ücretsiz elde etmektedir” şeklinde konuştu.
Koç’un konuşmasının ardından katılımcılara, “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” Genel Tanıtımı iş hayatına “İşletme Merceği’ ile bakışı anlatıldı.