Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine Türkiye’nin dört bir yanından hasta gelmeye devam ediyor. Birçok dalda olduğu gibi, Ağrı Kliniğine de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinden hastalar geliyor.
Günlük yaklaşık 10 bin hastanın tedavi gördüğü yılın her döneminde yüzde 80 doluluk oranıyla çalışan ve her geçen gün yeni teknolojik imkanlardan yararlanan. D.Ü. Hastanelerinde, bugün Avrupa ve Amerika’ da hangi tedavi yapılıyorsa o tedaviler yapılıyor. “
“SEVK VEREN DEĞİL SEVK ALAN HASTANE KONUMUNA GELDİK”
Uzun süreden beri diz eklem ağrısı çeken ve gittiği birçok sağlık kuruluşunda yapılan müdahalelere rağmen ağrılarından kurtarılamayan N. K. (58), Diyarbakır’a gelerek D.Ü, Tıp Fakültesi Hastaneleri Ağrı Kliniği’ne başvurdu. Burada, Algoloji-Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman tarafından Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle kısa süren bir operasyonla ağrılarından kurtulacak.
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTALAR GELİYOR
Türkiye’nin dört bir yanından hastaların Diyarbakır’a gelerek kliniklerine başvurduğunu belirten Doç Dr. Haktan Karaman;” Uyguladığımız bu yöntemle hastalar kısa bir sürede ağrılarından kurtuluyor ve en fazla bir gün sonra taburcu ediyoruz ve yürüyerek eve gidiyorlar. İstanbul, Ankara, Trabzon, Van v.s. Türkiye’nin dört bir yanından, hatta Almanya’ dan hastalar bize geliyor. Artık ağrı çeken hastalarımız batı illerine gitmiyor. Batıdan hastalar bize geliyor. Sevk veren değil sevk alan hastane konumuna geldik.” dedi.
“ANKARA’DAN TEDAVİ İÇİN GELDİM”
Ankara’da yaşayan N.K. (58)“ Altı yıldır ağrı çekiyorum. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı. Ağrılardan canımdan bezmiştim. En son sosyal medyada Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Ağrı Kliniğinde kök hücre yöntemi ile ağrıların kısa bir sürede tedavi edildiğini okudum ve buraya geldim. İnşallah faydasını görürüm.” dedi.