Deva Partisi Diyarbakır Eğitim Politikaları Başkanı Meral Kahraman, 2021-2022 eğitim öğretim yılının 6 Eylül’de açılması planlanırken, okullarda gerekli tedbirlerin alınması, eğitim sürecinin aksamadan devam edebilmesi açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, Problem ve çözüm önerilerini sundu.
DEVA Partisi Diyarbakır Eğitim Politikaları Başkanı Meral Kahraman, 6 Eylül’de açılması planlanan 2021-2022 eğitim öğretim yılı öncesi değerlendirmede bulundu.
Kahraman, Yaklaşık iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını gündelik hayatın her alanını olumsuz açıdan etkilerken milyonlarca insanın da ölümüne neden olduğunu ifade ederek, “Salgın hala tüm yıkıcılığıyla kendini gösteriyor ve ülkemizde de eğitim başta olmak üzere toplumsal yaşamın tüm alanında insanlarımız bu durumun olumsuz etkilerini hissetmektedir. Bununla beraber gerek ülkemizde ve gerekse de tüm dünyada yapılan aşılama çalışmaları neticesinde bir umut ışığı belirmiş olsa da henüz salgından kurtulma aşamasından oldukça uzaktayız. Pandemi süreci ülkemizi ekonomik açıdan derin bir çıkmaza doğru sürüklemenin yanında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda eğitim imkanlarına sağlıklı bir şekilde ulaşma noktasında sorunlar yaşamaktadır” dedi.
Kahraman, 2021-2022 eğitim öğretim yılının 6 Eylül’de açılması planlanırken okullarda gerekli tedbirlerin alınması, eğitim sürecinin aksamadan devam edebilmesi açısından oldukça önemli olduğuna değindi.
PROBLEM VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Kahraman, Bu kapsamda Diyarbakır’da da yapılacak olan çalışmalar konusunda Deva Partisi Diyarbakır Eğitim İşleri Başkanlığı olarak problem ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
-Şehrimizde faaliyet gösteren okullarındaki sınıfların mevcutları gereğinden fazladır ve yaşanan mevcut yoğunluğunun azaltılması amacıyla ikili eğitim yapılması
-Okullarımızdaki temizlik malzemelerinin temini konusunda herhangi bir aksama olmaması için ilgili birimlerin aktif şekilde eksikleri tespit ve temin etmesi
– Okullarda başta temizlik ve güvenlik personeli olmak üzere tüm yardımcı personel ihtiyacının giderilmesi
– Okul personeli, öğretmen ve veliler için aşılama sürecinin daha nitelikli bir şekilde anlatılması ve gerekli farkındalık çalışmalarının yapılması, bu alanda gerekli rehberlik çalışmalarının hız kazanması
– Pandemi süreci boyunca her okulda en az bir sağlık personelinin görevlendirilmesi
– Servis araçlarının pandemi koşullarına uygun şekilde hazırlanması ve takibinin yapılması
– Hijyen, mesafe ve maske kurallarının titizlikle uygulanması
– PCR testlerinin hijyenik koşullarda uygulanması ve sonuçlarının şeffaf şekilde paylaşılması
– Okullardaki fiziki koşulların iyileştirilmesi: lavabo, wc, kantin vb. ortak alanların kullanımında gerekli hassasiyetin gösterilmesi
– Verilerin şeffaf bir şekilde toplanarak kamuoyuna açıklanması
gibi hususlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca salgın yönetimiyle alakalı olarak il genelinde oluşturulacak sivil komisyon ve kurullarda kişilerin siyasi görüşü, yaşam biçimi gibi farklılıklar göz önünde bulundurulmaksızın oluşturulacak bir ekiple çözüm odaklı çalışılması oldukça önemlidir. Yeni eğitim öğretim sezonunun öğretmen ve öğrencilerimiz açısından verimli geçmesini ve süreç içerisinde emek veren tüm çalışanlara başarılar dilerim”