İşadamı Mehmet Cansız, öğrencisi olduğu okulun depreme dayanıksız olduğu için yıkılması üzerine sıfırdan eğitime kazandıran Mehmet Cansız, bir zamanlar öğrencisi olduğu okula karşı vefa borcunu ödedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yapılan tespitler sonucu Diyarbakır’da depreme dayanıksız okullar arasında yer aldığı için yıkılan 50 okul arasında bulunan Ali Faik İlkokulu’nu yeniden yüksek startlarda inşa ederek eğitime kazandıran İşadamı Mehmet Cansız, öğrencisi okula karşı vefa borcunu ödedi.
Öğrenim gördüğü okulun depreme dayanıksız olduğu için yıkılması üzerine kolları sıvayan Cansız, 6 ay içinde özel okul standartlarında bir ortaokul inşa ederek, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. Cansız, hayırsever insanlarına okul yapmaları için çağrıda bulunarak, kendi adlarına ya da aile bireylerinin adlarını yapacakları okullarda 60 ile 100 yıl boyunca yaşatabileceklerinin altını çizerek, “Aslında bu bizim yaşadığımız topluma olan borcumuzdur” dedi.
YÜKSEK STANDARTLARDA İNŞA ETTİ
Çocukluğunda öğrenim gördüğü Bağlar İlçesindeki eski adıyla Faik Ali İlkokulunun depreme dayanıksız olduğu için yıkılması üzerine harekete geçen hayırsever işadamı Lila Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Cansız, yıkılan okulun yerine 16 derslikli özel okul standartlarında bir okul yaptı. Geceli gündüzlü çalışmayla mimar ve mühendis ekibiyle 6 ay gibi kısa bir sürede 16 derslikli ikili masa sırası, robotik kodlama ve kütüphanesi olan bir okul yapan İşadamı Cansız, Okulu Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.
‘TOPLUMA OLAN BORCUMUZDUR’
İl Valisi Münir Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’ın ziyaret ettiği, açılış töreninin Eylül ayındaki eğitim-öğretim sezonunda yapılacak 16 derslikli okul fikri hakkına bilgi veren Cansız, “Özel okuldan daha üst standartlarda ikili masa sırası olan robotik kodlama, kütüphanesi olan bir okul yaptık. Eski okulum olan Faik Ali İlkokulunun yıkıldığını duydum. Depreme dayanaksız olduğu için bunu yıkıldığını bana söylediler. Ben de bunu üzerime borç bilerek, yapmam gerektiğini düşündüm. 6 ay gibi kısa bir sürede inşasını bitirerek, Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettim. Yine bir hayırsever ablamız Muazzez Beren hanımefendinin Ortaokulun yapımında tüm inşaat ve projesinde rol aldım. Bu da inşallah Eylül ayındaki eğitim öğretim yılında öğrencilerle buluşacak. Hayırsever insanlara memleketinde en önemli sorun olan okul sorununa parmak basmak istedim. Onlara bu yolda tüm tecrübelerimi paylaşarak, bu insanlara okul yapımında rol alabileceğimi projelerde inşaat bitimine kadar kendi mühendis mimar ekibimi onlara tahsis edebileceğimi söylemek isterim. Herkesin kendi adına veya aile bireylerinde herhangi birinin adını vererek en az 60 ile 100 yıl tabelasında olacak şekilde okul yapmalarını şiddetle tavsiye ederim. Bu bizim yaşadığımız topluma olan borcumuzdur.” diye konuştu.
Sait BAYRAM’ın Özel Haberi