Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da inşaatı devam eden yeni huzurevi, 25 yıl aradan sonra bu kez Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi adıyla yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, kampüsteki Huzurevi’nin sadece Diyarbakır’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini kaydetti. Şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kimsesi olmayan yaşlılara hizmet götürüldüğünü ifade eden Polat, yeni huzurevinin bölgedeki bu tür hizmetlere olan ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.
DİYARBAKIR GAZETE – 25 yıl önce kapatılan huzurevi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da yeniden inşa ediliyor. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 100 yaşlıya hizmet verecek.
Merkez Sur ilçesi Silvan yolu üzerinde 70 dönüm alanda yapımına başlanan sosyal hizmet kampüsünde Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Evleri Sitesi, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bulunacak. Proje bedeli 292 milyon 985 bin lira olan sosyal hizmet kampüsünün 550 günde bitirilmesi hedefleniyor.
Sosyal Hizmetler Kompleksi adı altında inşa edilen yapı, 72 dönüm arazi üzerine kurulacak ve modern bir huzurevi binası ile birlikte engelli, çocuk, engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 21 birimi barındıracak.
Sadece Diyarbakır’a değil Bölge illerine de hizmet verecek
2023 Haziran ayında yapımına başlanan kampüsün 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, kampüsteki Huzurevi’nin sadece Diyarbakır’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini kaydetti. Şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kimsesi olmayan yaşlılara hizmet götürüldüğünü ifade eden Polat, yeni huzurevinin bölgedeki bu tür hizmetlere olan ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.
Polat, şunları ekledi: “Bu projede sadece yaşlılar için bir huzurevi değil, aynı zamanda 60 çocuğun kalabileceği bir Çocuk Yaşam Merkezi ve 81 kişilik bir Engelsiz Yaşam Merkezi de bulunacak. Sosyal hizmet kampüsü şeklinde planlanan bu yapının tüm hizmet alanlarının 550 günde tamamlanması hedefleniyor. Diyarbakır’a tam donanımlı bir sosyal hizmet kampüsü kazandıracağız. Bu yatırım sadece Diyarbakır için değil, çevre iller için de önemli bir katkı sağlayacak.”
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde huzurevi sayısı düşük!
Polat, Türkiye genelinde yaklaşık 70 ilde huzurevi bulunduğunu, ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde huzurevi sayısının daha düşük olduğunu belirtti. Bölgedeki yaşlılara bakım konusunda güçlü bir gelenek olduğunu, ancak modern huzurevlerinin şartların zorladığı bazı koşullarda büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Bölgedeki yaşlılara yönelik hassasiyet gözeterek hayata bu modeli hayata geçiriyoruz”
“Bölgedeki yaşlılara yönelik hassasiyeti gözeterek bu hizmet modelini hayata geçiriyoruz,” diyen Polat, geçmişte Diyarbakır’da bulunan huzurevinin 2017 yılında kapandığını hatırlattı. Polat, “Diyarbakır’da yapılan ihtiyaç araştırmaları sonucunda Bakanlığımız, Yaşlı Bakımevi ve Huzurevi açılmasına karar verdi. Bu adımın gelecekteki önemini vurgulamak istiyorum. Her ilden yaşlılarımız buraya gelip kalabilecekler. Yaşlılarımız için sosyal tesisleriyle donatılmış bir yaşam alanı oluşturuyoruz” diye konuştu.