enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın merkez Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, kaybolan ve ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için yazdığı şiiri sosyal medyada paylaştı; şiir büyük ilgi gördü. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesindeki dere yatağında ölü olarak bulunan 8 yaşındaki...
16.09.2024
Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çok dilli hizmet verecek Zarokistan Perperıke Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE- Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çok dilli hizmet verecek ve 3-6 yaş arası çocuklara yönelik hizmet verecek Zarokistan Perperıke Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin...
16.09.2024
DTSO İş Kadınları Meclisi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve DOGÜNKAD 21 Ağustos’ta kaybolan ve korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Ziyaretinden ardından bir açıklama yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE- “Günlerdir hepimiz küçük Narin için öfkelendik, gözyaşı döktük ve yas tuttuk” diye başlayan açıklamada, “Kadınların ve...
16.09.2024
Dicle Elektrik, TEDAŞ’ın Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’teki dağıtım bölgesinde 16-29 Eylül tarihleri arasında genel aydınlatma denetimleri gerçekleştireceğini ve bu denetimler nedeniyle bazı lokasyonlarda gündüz saatlerinde de aydınlatma lambalarının devrede olabileceğini duyurdu. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki tüm illerde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen genel aydınlatma denetimlerinin...
16.09.2024

25 yıl aradan sonra Huzurevi Yeniden Açılıyor

25 yıl aradan sonra Huzurevi Yeniden Açılıyor
REKLAM ALANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da inşaatı devam eden yeni huzurevi, 25 yıl aradan sonra bu kez Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi adıyla yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, kampüsteki Huzurevi’nin sadece Diyarbakır’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini kaydetti. Şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kimsesi olmayan yaşlılara hizmet götürüldüğünü ifade eden Polat, yeni huzurevinin bölgedeki bu tür hizmetlere olan ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.

DİYARBAKIR GAZETE – 25 yıl önce kapatılan huzurevi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da yeniden inşa ediliyor. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 100 yaşlıya hizmet verecek.

Merkez Sur ilçesi Silvan yolu üzerinde 70 dönüm alanda yapımına başlanan sosyal hizmet kampüsünde Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Evleri Sitesi, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bulunacak. Proje bedeli 292 milyon 985 bin lira olan sosyal hizmet kampüsünün 550 günde bitirilmesi hedefleniyor.

Sosyal Hizmetler Kompleksi adı altında inşa edilen yapı, 72 dönüm arazi üzerine kurulacak ve modern bir huzurevi binası ile birlikte engelli, çocuk, engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 21 birimi barındıracak.

Sadece Diyarbakır’a değil Bölge illerine de hizmet verecek

2023 Haziran ayında yapımına başlanan kampüsün 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, kampüsteki Huzurevi’nin sadece Diyarbakır’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini kaydetti. Şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kimsesi olmayan yaşlılara hizmet götürüldüğünü ifade eden Polat, yeni huzurevinin bölgedeki bu tür hizmetlere olan ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.

Polat, şunları ekledi: “Bu projede sadece yaşlılar için bir huzurevi değil, aynı zamanda 60 çocuğun kalabileceği bir Çocuk Yaşam Merkezi ve 81 kişilik bir Engelsiz Yaşam Merkezi de bulunacak. Sosyal hizmet kampüsü şeklinde planlanan bu yapının tüm hizmet alanlarının 550 günde tamamlanması hedefleniyor. Diyarbakır’a tam donanımlı bir sosyal hizmet kampüsü kazandıracağız. Bu yatırım sadece Diyarbakır için değil, çevre iller için de önemli bir katkı sağlayacak.”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde huzurevi sayısı düşük!

Polat, Türkiye genelinde yaklaşık 70 ilde huzurevi bulunduğunu, ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde huzurevi sayısının daha düşük olduğunu belirtti. Bölgedeki yaşlılara bakım konusunda güçlü bir gelenek olduğunu, ancak modern huzurevlerinin şartların zorladığı bazı koşullarda büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Bölgedeki yaşlılara yönelik hassasiyet gözeterek hayata bu modeli hayata geçiriyoruz”

“Bölgedeki yaşlılara yönelik hassasiyeti gözeterek bu hizmet modelini hayata geçiriyoruz,” diyen Polat, geçmişte Diyarbakır’da bulunan huzurevinin 2017 yılında kapandığını hatırlattı. Polat, “Diyarbakır’da yapılan ihtiyaç araştırmaları sonucunda Bakanlığımız, Yaşlı Bakımevi ve Huzurevi açılmasına karar verdi. Bu adımın gelecekteki önemini vurgulamak istiyorum. Her ilden yaşlılarımız buraya gelip kalabilecekler. Yaşlılarımız için sosyal tesisleriyle donatılmış bir yaşam alanı oluşturuyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme